Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Nieuws

 • Rol Bond van Wetsovertreders bij klachten  26 september 2017

  In de afgelopen periode heeft de Bond van Wetsovertreders (BWO) verschillende klinieken bezocht om kennis te maken en om klachten van patiënten te bespreken.

 • Werkconferentie ‘Optimaliseren toeleiding naar tbs’  1 september 2017

  Op woensdag 21 juni vond in Lunteren de derde werkconferentie in het kader van het Manifest van Lunteren plaats. Ruim 100 deelnemers waren hierbij aanwezig. Focus van de dag lag op het optimaliseren van de toegang naar de tbs.

 • Geïnteresseerd in de laatste cijfers over tbs?  27 juli 2017

  Geïnteresseerd in de laatste cijfers over tbs? Bekijk dan onder Publicaties 'Forensische Zorg in getal 2012-2016' (uitgebreid) en/of 'Tbs inzichtelijk 2017' (kort).

 • Hoe gaan we om met seksueel grensoverschrijdend gedrag?   9 juli 2017

  In alle instellingen waar mensen intensief met elkaar samenwerken komen (seksuele) relaties tussen mensen voor. Dit geldt ook voor instellingen binnen de (geestelijke) gezondheidszorg en dus ook voor forensisch psychiatrische centra (tbs-klinieken).

 • Medewerker De Kijvelanden overleden nav ernstig incident  6 februari 2017

  Op zondag 5 februari werd bekend dat een collega van FPC De Kijvelanden naar aanleiding van een ernstig incident is overleden. Niet alleen in De Kijvelanden, maar ook in de overige fpc’s in Nederland is de verslagenheid groot.

Delen via