Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Nieuws

 • TBS Nederland publiceert ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’  8 juni 2021

  TBS Nederland heeft vandaag het overzicht ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’ gepubliceerd. Hierin zijn een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven.

 • Pilot Electronic Monitoring  16 februari 2021

  Vijf klinieken (FPC Pompestichting, FPC de Kijvelanden, FPC de Rooyse Wissel, FPC Dr. S. van Mesdag en FPC de Oostvaarderskliniek) zijn in samenwerking met de reclassering in 2019 gestart met de pilot Electronic Monitoring.

 • Alcoholmeter bij tbs-patiënten tijdens verlof  3 december 2020

  In december 2020 start een nieuwe pilot binnen vijf tbs-klinieken (FPC’s) in samenwerking met de reclassering. Patiënten waarbij alcoholgebruik een factor in het delictscenario is, worden tijdens hun verlof een Alcoholmeter(Secure Continuous Remote Alcohol Monitoring) omgedaan, die 24 uur per dag het alcoholpromillage meet.

 • Werken in de Forensische Zorg  31 augustus 2020

  Minister Dekker heeft op 31 augustus de website ‘Werken in de Forensische Zorg’ officieel gelanceerd! De website is een initiatief van de Taskforce Forensische Zorg (een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse ggz, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Federatie Opvang en Valente).

 • Cijfers & Bijzonderheden TBS Nederland 2019  15 juli 2020

  TBS Nederland verzamelde cijfers over 2019 en geeft daarbij ook relevante achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de bezetting, verlof, onttrekkingen en recidive.

Delen via