Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Journalist? Bezoek dan één van de fpc's/fpk's

De laatste week van september 2017 organiseert TBS Nederland een open dag voor journalisten. Vier forensisch psychiatrische centra (fpc’s) en klinieken (fpk’s) verzorgen op verschillende dagen een programma voor journalisten van lokale, regionale en landelijke media. Het doel: informatie geven over behandelen en beveiligen, actuele cijfers en thema’s bespreken en bovenal een unieke inkijk geven in de tbs-wereld.

Gezamenlijk initiatief
De journalistendag is een gezamenlijk initiatief van de fpc’s en fpk’s in Nederland en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is de bedoeling deze dag iedere twee jaar te organiseren, steeds met andere fpc’s en fpk’s.

Deelnemende instellingen
De fpc’s en fpk’s die dit jaar deelnemen aan de journalistendag zijn:

  • FPC Dr. S. van Mesdag – Groningen (maandag 25 september)
  • FPC de Rooyse Wissel – Venray (dinsdag 26 september)
  • FPC De Kijvelanden – Poortugaal (donderdag 28 september)
  • FPK de Beuken, OBC ’t Wold – Boschoord (donderdag 28 september)

Iedere instelling heeft een eigen programma samengesteld.

Bent u journalist en wilt u de journalistendag bijwonen? Mail dan naar info@tbsnederland.nl voor meer informatie.

Geen journalist, maar wilt u wel een kijkje nemen in een fpc of fpk? Wacht dan op onze landelijke Open Dag in maart 2018. Meer informatie over de Open Dag verschijnt februari 2018 op deze website.

Delen via