Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Ketenpartners slachtofferonderzoek gaan on tour


Organisaties die betrokken zijn bij het slachtofferonderzoek bij een verlofaanvraag gaan binnenkort bij de tbs-klinieken op bezoek. Doel van de bezoeken is verbetering van elkaars zichtbaarheid, waardoor mogelijk betere samenwerking plaatsvindt.

Het idee voor deze tour ontstond tijdens het symposium ‘TBS en Slachtoffers’ dat vorig jaar is gehouden. Het Informatiepunt Detentie Verloop (IDV), Slachtofferhulp Nederland, Slachtoffer in Beeld, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en afdelingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie gaan bij de tbs-klinieken langs om te bekijken tegen welke knelpunten de klinieken aanlopen. De eerste in de reeks bijeenkomsten was donderdag 17 januari bij de FPK Assen. 
Achteraf zullen ook de lotgenotenorganisaties worden bijgepraat worden over de opbrengst van de tour. De gehele tour zal vervolgens afgesloten worden op het Symposium ‘TBS en Slachtoffers’ dat op 24 april 2014 plaatsvindt in Arnhem.

Actieve benadering 
Het doel van de actieve benadering is het verbeteren van de zichtbaarheid en samenwerking op het gebied van het slachtofferonderzoek. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk om elkaars dienstenaanbod te versterken en een goede balans te vinden tussen de afweging van de belangen van slachtoffers en de belangen van tbs-ers. Bij verlofaanvragen moeten uniforme richtlijnen worden opgesteld en moet ook duidelijk zijn welke partners bij dit proces betrokken zijn.

Bron: Nieuwsbericht DJI - Ministerie van V&J | 20-01-2014 

Delen via