Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Kwaliteitsnetwerk FPC/K van start – kennis delen is kennis vermenigvuldigen

Vanaf 2018 maken de fpc’s en fpk’s een volgende stap om de kwaliteit van de forensische zorg (wetenschappelijk) te verhogen, kennis meer te delen en te leren van elkaar. Dit doen zij door middel van het Kwaliteitsnetwerk FPC/K.

Belangrijke speerpunten zijn: Wat gaat er goed, waarom gaat dit goed en waar liggen de uitdagingen? Het versterken van de onderlinge dialoog en daarmee het lerende vermogen stimuleren.

Het Kwaliteitsnetwerk is een bijzondere methodiek in en voor het forensische veld, die het nodige vertrouwen geniet en doorlopend verbeterd wordt. Het is een cyclische methode, die start met het gezamenlijk be­palen van ambitieuze standaarden waarop professionals en patiënten/ ervaringsdeskundigen van instellingen elkaar bevragen.

Het is goed om te benoemen dat een kwaliteitsnetwerk géén audit is. In tegenstelling tot HKZ- en inspectiebezoeken is het geen controle en worden er geen ‘vinkjeslijsten’ afgewerkt. Het doel is leren van elkaar.

21 maart 2018 wordt tijdens de officiële kick-offdag van het Kwaliteitsnetwerk FPC/K de longlist van ambitieuze standaarden aan het veld voorgelegd. Deze longlist is gebaseerd op het eigen visiedocument van de fpc’s en fpk’s. De dag wordt gehost door de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht.

Voor meer informatie over de methodiek ga naar www.kwaliteitsnetwerken.nl

Fpcklogo Rgb

Delen via