Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Leerlingen vallen in de prijzen met werkstuk over tbs

Joyce Wiersma en Maura te Grotenhuis zijn op dinsdag 9 juni 2020 in de prijzen gevallen met hun profielwerkstuk 'Verlof bij tbs'. De leerlingen van ‘t Hooghe Landt College in Amersfoort wonnen de KNAW Onderwijsprijs in het profiel 'Cultuur en Maatschappij'.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kreeg dit jaar welgeteld 314 inzendingen van 160 scholen. Per profiel werden de beste werkstukken gekozen waarbij twaalf leerlingen een prijs in de wacht sleepten. De jury complimenteerde onder andere het profielwerkstuk van Joyce en Maura om de ‘uitmuntende kwaliteit en vindingrijkheid’. In het onderzoek stelde zij de belangrijke vraag hoe tbs’ers kunnen terugkeren in de maatschappij. En dan voornamelijk hoe er daarbij zorg kan worden gedragen voor de bescherming van de maatschappij.

Voor het werkstuk brachten Joyce en Maura een bezoek aan de tbs-kliniek van Fivoor. Zij gingen in gesprek met medewerkers met een tbs-gestelde. Op basis van hun ervaringen verzamelden ze allerlei vragen rondom tbs. Hiermee zochten ze contact met de minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker. Aan hem overhandigden zij een concreet advies.

Lees hier het profielwerkstuk ‘Verlof bij tbs’ van Joyce en Maura.

Delen via