Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Open Dag forensische centra en klinieken trekt ruim 2000 bezoekers

Om mensen de unieke kans te geven een kijkje te nemen achter de muren van een forensisch psychiatrisch centrum (fpc) of een forensisch psychiatrische kliniek (fpk) organiseert TBS Nederland één keer per twee jaar een Open Dag. Op zaterdag 18 maart 2023 openden tien forensisch psychiatrische centra en klinieken (verspreid over 13 locaties) voor de vijfde keer hun deuren voor het publiek. De aanmeldingen stroomden binnen en veel klinieken zaten binnen een korte tijd al volgeboekt. Ruim 2000 bezoekers bezochten de open dag.

Instellingen bepaalde zelf het programma voor de Open Dag. In de meeste fpc's en fpk's werden bezoekers na een kort welkomstwoord door medewerkers en patiënten rondgeleid. Tijdens de rondleiding werden woonafdelingen, therapieruimtes en werkplaatsen bezocht en was er gelegenheid om vragen te stellen. 

TBS Nederland2

Voor veel bezoekers was de Open Dag een eerste kennismaking met de tbs-wereld. Bezoekers vonden de open dag een leerzame ervaring en mooi om eens een kijkje achter de schermen te krijgen. "Heel anders dan ik had verwacht" is een veelgehoorde reactie.

Media-aandacht voor de Open Dag
Verschillende lokale, regionale en landelijke media besteedden aandacht aan de Open Dag. Dat  leverde onder meer de volgende bijdragen op:

Eindhovens Dagblad
Omroep Brabant
RTV Rijnmond
De Limburger
Omroep Gelderland

Noot voor de pers

Voor meer informatie en het aanmelden van mediabezoek kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van FPC De Rooyse Wissel (0478-635200) of FPC Dr. S. van Mesdag (06 10 65 82 59).

 

Delen via