Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

NTR-serie besteedt aandacht aan tbs

Voor deze aflevering volgde de NTR twee patiënten van FPC de Oostvaarderskliniek in Almere. De eerste patiënt verkeert in de intramurale fase van zijn behandeling en heeft begeleid verlof. Samen met (onder meer) zijn hoofdbehandelaar wordt gesproken over zijn behandeling, delictscenarioplan en zijn symptomen. Dit alles vindt plaats in de kliniek, op zijn afdeling en kamer.

De tweede patiënt heeft transmuraal verlof en verblijft in een trainingswoning. Er is gefilmd in zijn woning in Almere en op een locatie in Den Haag. Ook met hem is gekeken naar zijn behandeling en, samen met zijn hoofdbehandelaar, naar het terugvalpreventieplan.

In de NTR-serie 'Doe even normaal' ontmoeten we mensen met psychiatrische aandoeningen. Tijdens de uitzendingen wordt veel duidelijk over de aandoeningen, hun beleving ervan en de behandeling.

Woensdag 27 augustus was de aflevering over tbs te zien.
Gemist? Kijk hier! 


Meer informatie over deze serie: Doe even normaal (NTR)

 

Delen via