Indien mogelijk, geven wij graag een toelichting op ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de tbs-sector. Wij verstrekken echter geen informatie over de behandeling van individuele patiënten.

Werken in de forensische psychiatrie

De forensische psychiatrie is een specialisme binnen de psychiatrie. Een specialisme dat een groot appèl doet op de professionaliteit van álle medewerkers. De komende maand lees je op de social media kanalen van TBS Nederland de verhalen van Renke, Bas, Jelle en Mario. Zij vertellen hoe het is om te werken in een forensisch psychiatrisch centrum en waarom zij voor dit werk gekozen hebben!

 IMG 20221010 WA0003

Ben jij enthousiast geworden over het werken in de forensische psychiatrie? Bekijk de website van een FPC of FPK bij jou in de buurt en neem contact op. 

Verder kijken

In de Forensische Zorg moet je verder kunnen kijken. Want je werkt op het snijvlak van het strafrecht en de zorg. Je krijgt te maken met mensen die een psychiatrische of psychische stoornis hebben en in aanraking zijn geweest met politie en justitie. Dan kan behandeling worden opgelegd waarbij de veiligheid van de samenleving voorop staat. Dat betekent werken op het allerhoogste niveau in de zorg. En dat vraagt om mensen die in staat zijn om te werken op de top van de toppen van hun kunnen. Dat vraagt om mensen die verder kunnen kijken. Je leest er hier meer over. 

==========================================

Over TBS Nederland

TBS Nederland is een samenwerking van de forensisch psychiatrische centra en klinieken in Nederland. In  een  forensisch  psychiatrisch  centrum  (fpc)  en  een  aantal  forensisch  psychiatrische  klinieken  (fpk) verblijven  mensen  aan  wie  een tbs-maatregel is opgelegd. Meer informatie: www.tbsnederland.nl

Noot voor de redactie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de persvoorlichter van TBS Nederland
Annemiek Nefkens
0478 – 635 200 
communicatie@derooysewissel.nl

Delen via