Theater in de Rooyse Wissel

Woensdag 24 juni 2015 speelden patiënten en medewerkers van de Rooyse Wissel de laatste voorstelling van het theaterstuk ‘Van kwaad tot erger’. Daarmee kwam een eind aan een reeks voorstellingen die grote indruk maakte op het publiek.

In totaal werden 11 voorstellingen gespeeld, die stuk voor stuk bijzonder waren. Regisseur Jos Spijkers tekende voor het script en de regie en realiseerde samen met de medewerkers en patiënten in zeer korte tijd een professionele voorstelling, die de complexe relatie laat zien tussen patiënten en behandelaren, het oordeel van de samenleving, de rol van de media en gevoelens van onmacht, boosheid en acceptatie.

Sinds de uitvoering van de eerste voorstelling op 16 april zagen ruim 1500 bezoekers de voorstelling. Onder hen waren veel omwonenden en inwoners van Venray en omliggende dorpen, familie van patiënten en medewerkers en samenwerkingspartners van de Rooyse Wissel. Op 24 juni organiseerde de Rooyse Wissel samen met de gemeente Venray een avond speciaal voor genodigden uit onder meer de lokale, provinciale en landelijke politiek, de rechterlijke macht en de advocatuur.

Bezoekers gaven aan overdonderd te zijn door de indrukwekkende voorstelling, de setting, het spel, de verhalen en door de confrontatie met eigen (voor)oordelen en ideeën. 
Algemeen directeur van de Rooyse Wissel, Hyacinthe van Bussel: “We kijken terug op een heel succesvolle reeks theatervoorstellingen, die in onze kliniek en daar buiten heeft gezorgd voor verbinding en betrokkenheid en die mensen aan het denken heeft gezet. Onze opzet is daarmee geslaagd.”

Regionale omroep L1 maakte een item over de voorstelling. Kijk hier het fragment van L1 terug.

DSC 4815 Verkleind

DSC 4941A

Delen via